Referat: IFK Björkö P01 - Öjersjö IF Blå

Bra jobbat grabbar.......  7 - 2  IFK Björkö P01  - Öjersjö IF

Det hade regnat en del tidigare på morgonon så vi var inställda på en riktigt svår match på halt och blött underlag.
Strax för samligen hade vädret stabiliserat sig och det var riktigt fint fotbollsväder ;-)

Men det kunde ju ha börjat bättre! Ludde var i Stockholm det visste vi men Oskar hade ramlat i en trappa i går så då hade vi ingen målvakt? men problem är till för att lösas så det fanns flera av killarna som erbjöd sig att ställa upp som målvakt. 1.a perioden Axel som radade upp räddningar, 2:a perioden Viggo som också han radade upp räddningar och i 3:je perioden Felix som gjorde fina räddningar men framförallt startade snabba anfall med sin långa fina utkast.

Vår finfine domare Perra hinner knappt blåsa igång matchen förrän Alex springer sig fri i djupet och petar in 1-0, är det någon som känner igen den? Öjersjö spelar fin fotboll men Linus och Philip stoppar många av anfallsförsöken. Öjersjö radar upp en hel del chanser i matchen och skapar gifiga avslut som Axel avvärjer med bravur men de lyckas kvitera helt rättvist. Våra killar kämpar på och Anton lägger snyggt in 2-1 innan paus. Spelet är jämt och tufft ute på plan men det är inga sura miner. Öjersjö utjämnar till 2-2, efter det har Axel skott i stolpen och Alex är också nära men det dröjer inte länge innan Anton gör 3-2 vilket är ställningen inför 3:je perioden. Öjersjö är bra och ser starka ut men innan vi går ut till sista perioden lovar killarna varandra att kämpa till slutet och som dom gör det sen. Erik som inte har spelat ute på länge spelar upp sig och är blir i matchen en riktig playmaker. Axel och Felix sliter i både anfall och försvar och gör det svårt för motståndarna. Öjersjö vill vinna och splear bra och får press på oss men Linus, Philip och Viggo är omutbara. Vi får ett inkast på vänsterkanten som Viggo kastar i djupet på Alex som via ett väggpass kommer ner djupt mot kortlinjen och slår ett fint inlägg till Anton som behärskat lägger in bollen i mål 4-2, mönsteranfall:-) Nu hänger Öjersjökillarna lite med huvudet men ger nu allt för att göra mål och är mycket nära att lyckas. Vårt nya anfallsvapen Felix kastar långa och fina utkast för skarv på mitten och vi skapar tryck och Philip petar in 5-2. Samma taktik igen och Anton gör 6-2 och av bara farten avslutar Viggo med 7-2. I slutminuten är Linus väldigt nära att peta in 8an men den hala planen lurar honom på ett mål. Vilken match!